Fish & Chips!

 
Igår så lagade jag min allra första hemmagjorda fish & chips. Så sjukt gott!
 
Ingredienser:
 
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
3 msk hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
1 liten rödlök
1 tsk pressad citron
1/2 tsk curry
salt och peppar
 
Potatis
salt, paprikapulver, persilja
olja till fritering
 
400 gram gröna ärtor
100 gram smör
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
 
600 gram torskrygg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sodavatten
1 1/2 dl ljus öl
2 citroner
1 tsk socker
salt
olja till fritering
 
Gör så här:
 
Blanda majonnäs, crème fraîche, ättiksgurka, kapris, rödlök, citron, curry, salt och peppar till en remouladsås och ställ in i kylen.
 
Skala potatis och skär i stavar. Lägg i kallt vatten i ca 3 min. Koka stavarna mjuka och lägg på en tallrik. Ställ in i kylen så att det svalnar. Värm upp mat, raps eller solrosolja till 160 grader. Lägg ner några potatisstavar och fritera i några minuter utan att de tar färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Höj värmen till 180 grader och fritera tills de fått fin färg. Lägg sedan pommesen i en skål och strö över färsk finhackad persilja, paprikapulver och salt. Rör runt.
 
Värm 400 gram gröna ärtor i 100 gram smör i en stekpappa. Tillsätt en stor hackad schalottenlök och 2 hackade vitlöksklyftor. Tillsätt 10 st finhackade myntablad. Mixa eller mosa det till önskad konsistens. Salta efter smak.
 
Blanda vetemjöl, rismjöl, bakpulver, sodavatten, öl, 1/2 pressad citron, socker och salt till en frityrsmet. Tillsätt mer öl och sodavatten om den blir för tjock. Låt stå och svälla i 20 minuter. Värm oljan till 180 grader. Badda fisken torr med hushållspapper. Doppa den i mjöl så att de täcker hela fisken och borsta bort överflödig mjöl. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera den sedan gyllenbrun i några minuter.
 
Servera fisken med pommes, remouladsås, ärtröra och citronklyftor.