2016-10-14 20:37:25

Vulkanpizza!

 
Du behöver:
 
50 gram jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
 
Pizzasås
Riven ost
Bacon
Pizzakrydda
BBQ-sås
Valfria tillbehör till fyllning av pizzan
Pommes
Grönsaker
Dippsås
 
Gör så här:
 
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en bunke. Rör ner mjöl, lite i taget tills du får en fast och smidig deg. Jäs pizzadegen under bakduk i ca 25 minuter. Dela sen degen till enda 4 mindre pizzadegar eller 2 större. Jag gjorde två pizzor av degen. Kavla ut till runda pizzor. Skär ett rakt snitt i mitten av pizzan (uppifrån och ner) och sedan ett x över snittet så att det blir som en stjärna i mitten. Bred ut pizzasås runt om, strö över pizzakrydda och strö över riven ost. Vik över flik för flik över pizzakanten så att den blir som en blomma. Linda bacon mellan varje ¨blad¨. Pensla med bbqsås på varje baconskiva. Fyll alla blad/hål med valfria tillbehör. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills pizzan fått fin färg ca 15-20 minuter. Servera med sallad, pommes och en dippsås.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: