2007-07-31 09:44:44

Wish Me Luck!

image1398

Fyamejjen idag ska det jobbas, med ett segsnöre dessutom, snark, asså jag står inte ut med en katastrofkväll. Vi har fått rätt roliga ärenden nu också, INTE. ååh. Åker in med 20 över 1 bussen sen. Vill va på jobbet tidigt så jag kan läsa igenom HSL pärmen och kolla raderna och allt.
På fredag kommer Per Gessle till Karlstad (Mariebergskogen), vill dit men vet inte om jag har råd:( Annars får jag väll ta båten med mamma och pappa och lyssna utanför. Hoppas på fint väder men tydligen skulle det ju bli regn så då kanske det inte är så kul och stå där inne ändå. Nu är himlen klarblå ute med strålande solsken, shit nu fick nån hund ryck härute. Höll på och äta upp en mindre hund!

Lite bilder från lördan:

2007-07-30 20:21:05

Husvisning

Nu har vi nyss kommit hem, vi var först i Dyvelsten och hälsade på Emils moster och hennes man, sen var vi på husvisning på Storgatan 21. Först tänkte vi att där skulle vi aldrig kunna bo men det är ändå kul att kolla, men när vi väl kom in i huset så var det råmysigt, av alla hus vi har varit och kollat på så var det här absolut det mysigaste (inuti), skitbra planlösning och fräscht överallt, det enda är att det ligger så dumt:( mitt på storgatan liksom, hade velat haft hus lite avsides liksom, lite mer privat, sen på baksidan så är gräsmattan så ojämt, om vi skulle köpa huset hade jag velat grävt upp där och jämna ut gården så man kan ha pool osv. Sjukt kluvna är vi! Ska nog boka ny visningstid så mamma och syrran kan följa med och kika:) hehe.

2007-07-30 09:11:19

Fy Fan!Har värsta hemska känslan i kroppen nu efter att ha sett den här videon. Hur kan folk bli så sjuka?
Jag varnar verkligen känsliga personer för att kolla på videon, det är så fruktansvärt och hemskt att höra dom stackars eleverna skrika av rädsla när dom där två killarna skjuter vilt omkring sig och hånskrattar när någon dör=(
2007-07-30 07:55:17

Livet!

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern. När lektionen börjar lyftar han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om syltburken är full. De nickar jakande.

Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen lätt till hålrummenmellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full. De nickar jakande igen.

Professorn tar då fram en påse med sand och häller i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollarna och kulorna. Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram en stor burk med öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan golfbollarna, kulorna och sandenkorna. Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv.

Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv fortsatt att vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.

Sanden är allt annat, de små sakerna.

Om du först häller i sanden i syltburken , fortsatte professorn, blir det ingen plats till golfbollerna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig. Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med barnen, tag dig tid till motion, bjud ut in din käraste på middag, spela 18 hål till. Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta sopporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något. Prioritera. Resten är bara sand. En av studenterna sträcker upp handen och undrar vad ölet representerar.

Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, så finns det alltid plats till en stor ÖL! 

2007-07-26 23:07:11

Toast!

image1360

Nu har jag nyss gjort toast till mig och Emil, supersmarrigt=) Idag blev det ännu en trip till Stuvbutiken haha blir nog aldrig färdiga =P Färgen räckte såklart inte idag heller. Men nu är iallafall äntligen hallen klar (förhoppningsvis) men nu ser det ut att vara täckt överallt. Målade övre delen av väggarna i köket idag, väggarna nertill är det panel (trä). Övre delen blir i färgen "Latté" och panelen ska vi måla sandfärgat! kommer nog bli fint=) Nu kikar jag lite på "Tio orsaker att hata dig" den är bra, den kollade jag mycket på förr!
Imorgon är det fredag, mamma ska in till stan så jag funderar på att följa med, sen blir det ju att måla panelen. På kvällen vet jag inte, det är tydligen trubadurfestival i hamnen denna vecka så det kanske vore mysit att sitta där och ta några öl och höra dom spela om det är fint väder =)
2007-07-25 12:34:18

Målarmästarna!

image1358

Ja då har vi nyss varit inne i stan till stuvbutiken igen och köpt mer färg, en annan färg dock, den vi har nu får bli en slags grundfärg, hehe spännande och se hur slutresultatet kommer blir =) Först var vi och åt frukost på Lundbergs café, Tonfisksmörgås *mums* Satte oss ute i solen och åt=) Mysigt! Snart kommer mamma och Tindra hit, mamma ska hjälpa oss och måla idag med och hon är barnvakt åt Tindra idag så vi väll försöka underhålla henne med nånting.
Uppdaterar lite senare om hur det har gått ed målandet idag =)
2007-07-25 00:48:34

Självmord!

image1357

Jag förstår inte folk som väljer självmord som den sista utvägen! För det första är det ett väldigt brutalt sätt att avsluta sitt liv och ofta ALLDELES för tidigt! För det andra är det väldigt fegt att göra det, lämna sina nära och kära med frågan varför?? Ofta sker det helt plötsligt och ingen har ens anat att personen i fråga ens mått dåligt, så det kommer som en chock för alla familjemedlemmer, alla frågor utan svar. Fruktansvärt! Om någon person mot alla odds skulle välja den här utvägen skulle det inte betyda mer för familj och vänner än ett brev som förklaring till den frukansvärda utvägen. Jag har en nära som ofta skriver sms/ringer när hon mår dåligt och ofta får jag höra att hon inte kommer finnas imorgon....ofta är det bara hotelser...men känns fruktansvärt obehagligt och man är ständigt rädd att det vid just detta tillfälla ska hända. Man mår inte bra av att få höra såna saker och vet liksom inte vad man ska säga för att personen i fråga ska må bra. Den här personen har haft det väldigt jobbigt med mobbing, familjeproblem osv. I mina ögon har hon alltid varit världens vackraste.


2007-07-24 20:13:47

Jag ska måla hela världen lilla mamma!

image1356

Tack för alla tips om blommor jag kan köpa som jag inte tar livet av ;) Ska införskaffa mig massa garderobsblommor, tar jag livet av dom, haha ja då finns det nog inget hopp vad gäller mig och levande växter =D Idag åkte vi och köpte färg på stuvbutiken, blev en beige färg till hallen, fanns dock bara en burk färg kvar så vi chansade att den skulle räcka, hade fullt sjå att få bort den jäkla borden som dom satt fast på vävtapeten. Tog ett tag innan allt lossna men mamma hade ett jättebra knep=) (man penslar borden med tapetklister) låter det stå och dra ett tag och tillslut lossnar borden, dock gick det inte lika simpelt som det låter för antagligen hade dom inte klistrat fast borden med just tapetklister utan nåt annat klister så det satt som berg.
Självklart räckte inte färgen....hehe....blev ett lager bara i hela hallen så imorgon får vi åka iväg och köpa mer färg så vi blir färdiga med den.
2007-07-24 12:51:14

Färg!

image1355

Klockan 2 idag ska jag, Emil och mamma åkte in till stan och köpa färg till hallen, kul att börja göra iordning lägenheten lite nu. Äntligen få tummen ur och få nått gjort. Funderar på att ha nån ljusgrå färg i hallen. Vi ska äta på Florens idag. Emil säger att det är jättegod mat där så mamma och pappa ska följa med och äta. Kanske tar oss en liten rutt med båten också, vore trevligt. Vädret är ju inge vidare direkt men det regnar iaf inte nu. Från det ena till det andra, jag fattar inte varför jag jämt ska ta död på alla våra blommor, jag kommer aldrig ihåg att vattna dom! Dom gröna fina växterna är nu beiga snustorra växter!? när ska jag lära mig! Försökte mig på att så gräslök i en kruka på balkongen som nu har blivit en ask-kopp, tack för den! haha. stack upp några klena strån bara så jag antar att jag ändå inte hade lyckats med mina otroligt gröna fingrar =P

Nu blir det våra bästa år!
2007-07-23 23:10:55

Jag vill vara anorektisk!

image1354

Ser på ett så vidrigt program på 3:an nu, "Jag vill vara anorektisk"! En av tjejerna som är med i programet hade hela benen + magen och brösten i ärr efter att ha försökt fettsuga sig själv och skära bort brösten (!!??). Usch hemskt att de här stackars tjejjer ska må så dåligt när dom redan är hur smala som helst.

Klockan 4 idag så var vi hemma hos Mamma och Pappa och åt jättegod mat, potatisgratäng med fläskkotletter i ugn, hur gott som helst. Så drack vi polsk öl till haha. Himla gott iaf. sen följde jag med mamma och pappa upp till syrran och Tindra och hälsa på. Imorgon ska mamma med oss och kolla på färg till hallen, tänkte köra igång och försöka få ordning på lägenheten lite nu.

Nej nu blir att leta lite recept på internet sen blir det sängen!
2007-07-22 22:17:33

Party!!

image1331

Igår var det verkligen en fullspäckad dag, kändes riktigt skönt och utnyttja de soliga dagarna till fullo. Elin kom hit och hämtade upp mig vid 1 tiden, så åkte vi ut i skogen och leta svamp och blåbär,  efter att ha plockat ca 1 dl blåbär var så tröttnade vi haha, vi hade inte riktigt tålamod att stå och plocka bär för bär, insåg att det var kantareller vi var ute efter ;) så vi gick ner till sjön som låg där och peelade händerna med sand för att få bort all den blåa färgen på händerna av bären, sen fortsatte vi vårt svampletande, stannade vid vägkanten lite då och då och gav oss ut i skogen i förgäves letande. Inte en enda liten ynklig svamp hitta vi, började bli otåliga och efter ungefär miljoner myggbett och fajter med alla kryp åkte vi tillslut till ett litet smultronställe där jag brukar plocka med mamma. och det tog oss inte mer än sekunder innan vi såg de underbara gula svamparna pryda marken, blev alldeles exalterade båda två, haha var som 2 små barn. Det var roligt tills jag upptäckte att vi stog mitt bland hundratals pissmyror som nu täckte hela mina skor och byxer! PANIK! sprang runt som en dåre och skrek till Elin att hon skulle leta fram en pinne som hon kunde slå bort dom med, inte fan räckte det med att sprätta bort dom med fingrarna, nej dom jävlarna bet sig fast!! Tacka vet ja gummistövlar, kan ju lova att jag ska skaffa mig ett par som jag kan ha hedanefter, Elin gick runt i lugnan ro hon med sina sövlar medan jag fick en och annan hjärtatack så fort dom äckliga liven krylla över mig och mina tennis skor. Gick vidare och hittade svamp efter svamp och tillslut hade vi hittat en hel korg som vi sedan delade på=) Dom stor nu i köket och väntar på att bli rensade och stekta till kantarellsmörgåsar :DUnderbart=) sen åkte vi hem till mig så jag fick tvätta av mig lite också blandade jag varsin caipirinha åt Emil och Larre som satt ute på balkongen och drack öl, klockan var redan 5 och jag kände mig råstressad, eftersom jag skulle hinna göra min iordning och själv börja dricka. Elin ville att jag skulle följa med och hämta David i stan för han skulle hit och kolla på Djurgårdsmatchen i fotboll, så jag hängde med, vi släppte av han hos Jill där dom skulle se, Elin släppte av mig hemma så jag skulle hinna göra mig iordning, och hon åkte till Ica o handla dricka. När jag kom hem stog jag och plinga på dörren som en dåra...ingen öppnar...ringer till Emil för o se vart han tagit vägen och han hade ju såklart följt med dom för att se fotbollen, jihooo det här är ju inte sant (ÄNNU mera stressad) haha, ringde elin 3 ggr utan svar, 4:e svarade hon och berättade att vi var utlåsta, haha så vi åkte till Jill och hämtade nycklarna. Beställde pizza från värmlandspizza. Åt och sen var det dags att göra sig iordning. Sen kom Emil, David, Larre och Urho vid 20.00 tiden. Elin som körde fick så snällt sitta och kolla på när vi andra festade, lyckades övertala Elin om att vi alla kunde åka hem till dom i stan och fortsätta festa så kunde hon följa med ut sen =) Efter en stund kom Hedman också och dom satt ute på balkongen allihop, jag blandade dom några fler caipirinha, men isen tog slut så Hedman fick en snoppdrink haha, snoppisbitar=P Jag och Elin tog en sväng med bilen, först hem till Kusin Malin och sa hej, hon hade fest hon med, sen upp till syrran som satt och åt grillat med Magnus och Jenny och hennes kille. Sen tillbaka, så tog vi en runda BUzz med David, sen åkte vi hem till henne och David vid kvart över 11 ungefär, drack ännu mer och dansade och spelade Guitarr Hero. Sen tog vi taxi till Nöjesfabriken som grabbarna hade bestämt att vi skulle dra till. In och drack lite öl och dansade.

Var en Grymt lyckad dag!! Kul at umgås med smulan hela dagen med svamp plockning och Fest =)Vi låg nog och drog oss till klockan var 12halv 1 idag, så jäkla sega, mådde skägg men efter en alvedon så kvickna jag till och baksmällan var som bortblåst, med Emil var det dock sämre med, haha satan så bakis han vart, led verkligen med honom för klockan 2 skulle vi bort på 74 årskalas hos Emils morfar där hela tjocka släkten var och skulle festa och fira. Haha han fick gå och lägga sig hemma hos dom innan gästerna hade kommit, och under middan såg man inte mkt av honom, tog en tugga sen reste han sig och gick, såg att han inte mådde nåt bra alls och att spyan stog honom upp i halsen, efter kanske 15 minuter gick ja ner och kolla hur det var med honom och då stog han och skurade toaletten, haha ja jag behöver nog inte säga mer, ni förstår säkert vad som hade skett, byte av kläder sen var han som folk igen haha, Tord tvingade i honom en wiskey som återställare + en öl. Jag höll mig till sodavatten. Sen spelade vi Boulturnering och så ringde syrran och sa att vi hade glömt och stänga balkongdörren och där stog min laptop precis innanför på bordet så det var bara för oss att åka hem. Gjorde supergoda räkrullen a la Ela=) Mums!
2007-07-20 15:45:02

YouTube & Break! =)


11 Year Old Girl Yodels - Watch more free videos
Girl Eats Praying Mantis - Watch more free videos
Great voice - Watch more free videos

Asså jag tror jag dör när jag ser den lilla tjejen där på sista klippet! Grät när hon sjöng, gud så underbara barn är :) Enjoy!
2007-07-19 02:43:44

quiz!Blond eller Brunett: Vore väll kul o prova på båda, har jag ju också, omväxling förnöjer:)
Blåa ögon eller Bruna ögon: Jag har bruna, men har köpt mig blåa linser, men inte fan lyckas ja få i dom.
Vanilj eller Choklad: Båda e goa.
Hund eller Katt: hund
Christina Aguilera eller Britney Spears: Christina Aguilera har ja sett live, britney spears e intressant.
Lip-stick eller Lip-gloss: lip-gloss
Rock eller Rap: Rap
Rosa eller Lila: hmm den va svår.
Tv eller Dator: Båda
CD eller Radio: Båda
Hockey eller Fotboll: Hockey
Äpple eller Apelsin: Apelsin
Morgon eller Kväll: Kväll tror jag, mysigast då.
Kyckling eller Kalkon: Kyckling, har jag ätit kalkon tro? *fundera*
Berg-och-dalbana eller Vattenbana: berg-och-dalbana!!!!!!!
Guld eller Silver: Guld!!
Nike eller Adidas: Hmm vet inte
VH1 eller MTV: MTV
Sanning eller Konsekvens: konsekvens, tuffing ju=)
Harry Potter eller Lord of the Rings: Lord of the Rings
Vinter eller Sommar: Båd aårstiderna har sin charm men jag tror jag föredrar sommaren, då finns det mer att göra!
Gå eller Springa: promenera
Stranden eller Bergen: stranden
Stan eller Landsbygd: Samma här båda har sin charm men bor hellre i stan än på landet.
Kärlek eller Lust: kärlek
Stjärnor eller Månen: stjärnor
Sko eller Sandal: hmmf
Bad eller Dusch: Bad!
Syster eller Broder: Underbara syster!! (har inga bröder)!
New York eller California: Har inte vart i nån stad av dom, skulle nog vilja besöka båda, men en Jul i New York är alltid nått jag och Gubben har drömt om!
Svart eller vit: Beror på vad det handlar om.
Långt- eller korthår: långt
Klänning eller kjol: Äger mest kjolar
Mobil eller telefon: mobil
Lägenhet eller hus: Hus! Ge mig ett!!!!
Kvinnokropp eller manskropp: Båda är vackra!
Ring eller halsband: Min förlovningsring slår ju allt annat men annars föredrar jag halsband som smycke.
Jordgubb eller hallon: jordgubb
Sverige eller Norge: Sverige
Jeans eller leggins: Jeans
Glasögon eller linser: linser. Färgade e grymt. har dock ingen dålig syn utan skulle endast köpa dom för rolighetens skull. 
Jul eller påsk: JUL!!! Love it!
Tv-spel eller data-spel: Tv-spel, Fast sims och Cs är roligt=)
Afrika eller Asien: Afrika, vill ju dit och hjälpa massa barn och familjer i nöd =(
Cowboy eller indian: Indianer
Nagellack eller läppstift: har inte använt nåt av dom på aslänge.
Hav eller sjö: Både och, meta i sjön med familjen är minnen för livet och fiska krabbor i havet med familjen är också minnen för livet. Älskar båda!
Nyår eller midsommar: midsommar är nog mysigare.
Hetro eller bi: hetro
Plugga eller arbeta: Arbeta men funderar på att börja plugga så jag kan få den utbildning jag vill ha.
Ipod eller Mp3: Hmm....vill ha en ipod men har en mp3.
2007-07-19 00:21:55

Tårar =(

image1328

Jag rotade nyss i våran gamla kista vi har och hittade en "Dagbok" som jag skrev i skolan när jag gick 2:a året på gymnasiet, vi hade ett fall om döden i skolan och då skulle vi alla skriva varsin dagbok där vi skulle anteckna varje lektion och skriva ner egan känslor och svara på frågor osv. Läste igenom den nu och blev jätteledsen :(
Då vi började med de här lektionerna så hade jag nyss mist min mormor som jag älskade/älskar så mycket, och hade skrivit väldigt mycket om henne, och känslorna jag hade då jag skrev dom orden kom verkligen tillbaka när jag läste det:( Finns inget mer frunktansvärt och som gör så ont än att mista någon av sina nära:(

"Idag började vi på ett nytt fall om livets slut. Jag blir väldigt ledsen och tänker mycket när vi pratar om döden. Jag miste en närstående i somras (min mormor), så det är mycket känslor som kommer upp. Men det är även bra och intressant att prata om döden"

Vilka egna erfarenheter har ni av döendet. Döden och sorgarbete?

" Jag miste ju min kära mormor i somras så jag vet verkligen hur det känns. Jag har haft det jättejobbigt och tänker på det varje dag. Jag kan fortfarande inte fatta att jag aldrig mer kommer få träffa mormor igen. Det kom som en chock för oss för det hade inte varit något fel på henne innan. När vi satt på sjukhuset och personalen kom och berättade att hon var borta så förstod jag ingenting. Först så bara gråt jag och gråt jag i flera dagar i sträck, sedan kunde jag inte gråta och jag förstod inte varför. Sedan blev det jobbigt igen. Vissa dagar är jättejobbiga och andra går bättre.

*Kommer alltid älska dig*".

"Idag hade vi föreläsning av Sonja som jobbar på sjukhuskyrkan, hon berättade om en liten pojke på 1 år som inte klarade av en infektion som han fick så han dog, och mamman ville att pojken skulle ha en speciel overall på sig men då frågade Sonja om mamman verkligen klarade av att byta kläder på pojken när han hade ett snitt från halsgropen till naveln, och mamman ville att Sonja skulle göra det. Sedan fanns det bara en plåt att lägga barnet på men då sa Sonja till resten av personalen att hon ville köpa en säng som hon kunde lägga barnet i och hon köpte en säng för 4000 kr. Sedan kom mamman, pappan och storebror till den lilla pojken. Sonja bad mamman att lägga pojken i sängen och då tog mamman barnet till bröstet och tänkte amma det. Hon hade inte förstått att barnet var dött, hon var så chockad".

"Idag kollade vi på en dokumentär "vård i livets slutskede". Den var väldigt bra och gripande. Jag tänkte mycket på mormor under filmen. Det var väldigt sorgligt en viss scen i filmen när en cancersjuk kvinna hade besök av sina två döttrar och sin gubbe, också satt gubben och tanten och pratade om gamla minnen också sa gubben att: "Vi har haft en fin tid tillsammans", och då började tanten att gråta. Jag kunde verkligen förstå hur det kändes för henne när hon hörde dom orden. Herregud att bara veta att man ska dö och inte få leva med dom man älskar. Det var jättesvårt att hålla tårarna tillbaka. Det var även jättesorgligt när tanten så småningon hade blivit jättedålig och knappt kunde säga ett ord. Så försökte hon resa sig upp, så dom reste henne upp och då sträckte hon armarna åt sin gubbe. Hon ville krama honom. Det var så himla sorgligt. Hon måste ha förstått att hon skulle dö så att hon ville hålla om sin gubbe en sista gång."

"I love you so much,
I want to feel you,
I want to touche you,
I always gonne remember you,
You hade a special place in my heart.
I miss you so much and i dont know what to do.
I hope i meet you in the heaven when the light come to me.

*The best grandmother in the world*

We miss you so much! The family loves you".

"18/12-02!
Idag är det 6 dagar kvar till julafton. Jag älskar Julafton men vet inte hur det kommer bli den här julen. Det kommer vara tomt utan mormor som vi jämt firar med. Jag har tur som har en så underbar familj att fira med! Men jag skulle så gärna vilja att mormor var med oss. Vi kommer alltid tänka på dig mormor och vi älskar dig otroligt mycket. Ha en underbar Jul Mormor, vart du än är!
Puss och Kram".

2007-07-18 22:06:06

Barnvakt!

image1303

Igår var jag barnvakt åt min underbara syster dotter Tindra, hon kom vid 9 tiden på morgonen, då la vi oss och kollade på Shrek, men Tindra började bli rastlös och ville ut, och ute var det kolsvart av mörka regnmoln, gick in och sminkade mig och lilla rultan ville såklart vara med på ett hörn så jag tog in en stor spegel som hon fick stå framför och pyssla med mina sminkborstar och låtsas sminka sig haha så sööt.
Helt plötsligt bara dundra det till som attan och jordens åskoväder svepte förbi, Tindra märkte nog att jag tyckte det var olustigt (livrädd för åska), släcka varenda lampa i lägenheten och drog ur sladdarna til datorn och grejjer. Kurade ihop oss i soffan under ett täcke med levade ljus till ovädret hade dragit förbi.
Sen åkte jag, Emil och Tindra in till Skåre och kollade i djuraffären där så Tindra skulle få se lite djur =) sen åkte vi och åt på Kennets och sen åkte vi hem till Pekka och Marlene, Pekka hade sin dotter Thea denna veckan så vi tyckte det var perfekt att åka dit just igår så Tindra och Thea kunde få leka lite, dom är lika gamla (3 år). Dom var lite blyga för varann i början men det tog inte lång stund innan dom började leka. Och HEJ som dom lekte och tjoade ahah. Peter och Marlenes dotter My hade växt en hel del=) 2 månader nu. Det går så fort!
Sen åkte vi och hämtade upp syrran på jobbet och släppte av dom hemma hos dom, kikade på syrrans hall som hon har gjort iordning med fondvägg och nya möbler och inredning, jäklar så fint det blev!! Vet ju vem JAG ska anlita när jag får hus iaf!! jag är inte bra på sånt, men som syrran inreder vill jag precis ha :D haha. Min syster yster är bra till mycket hon :) Så himla underbart att ha en syster som är så nära, det skiljer 4 år mellan oss men nu när man blivit lite ändre så tänker man liksom inte på det. Nu kan man ju festa och göra allting tillsammans =) Hon är precis en sån person man kan tala med om allt, saker som man inte vill tala med andra om, ibland kan hon komma med ganska bisarra råd haha men det gör henne bara till den underbara syster hon är=) Tänk om alla kunde ha sån tur att ha en syster som storasyster =) Hihi.Lite bilder på Lilla Tindrull och Thea som leker!

2007-07-17 23:26:48

Tidsfördriv!

image1290

PLOCKA FRAM DIN MOBIL..
Vad har din mobil för färg?
Guld
När köpte du den? i våras nångång.
Vad är det för märke? Motorola (Dolce & Gabbana)
Vem ringde dig senast? Elin
Vad står det i ditt senaste mottagna sms? "Kom ut nu"! Fick av Norlen.
Ungefär hur många sms har du i inkorgen? 46
Vad heter din kontakt nr. 12 i din kontaktlista? Bamboo (Pizzeria i Forshaga).

KOLLA I DIN DATOR..
Vad heter din användare?
Vet inte
Vad har du för bakgrundsbild? Kat Von D
Vilken/Vilka är din favorit sida på nätet? Alla bloggar, Bilddagboken, Tradera mm.
Är du medlem på bilddagboken? Ja
Hur ofta sitter du vid datorn? Olika, oftast nångång varje dag iaf.
Är din dator bärbar? Jajjamen

KOLLA I DIN GARDEROB..
Vilket plagg använder du mest?
Mysbyxer
Hur många jeans har du? 5 par kanske, men använder inte ett enda par för tillfället.
Har du mycket kläder? Ja det har jag nog men änvänder nog inte hälften ens :P
Har du några märkeskläder? Ja
Har du något helsvart plagg? Ja vem har inte det?
Hur ser din bikini ut just nu? Guldrandig från Gina


GÅ IN PÅ DITT RUM..
Vad är det första du ser?
Vilket rum? Bor ju i lägenhet?
Hur städat har du, på en skala från 1-10? Just nu hmm, 6 kanske.
Har du något på väggarna? Tavlor
Vad ser du om du tittar ut? Nada, har persiennerna nerdragna nu.
Har du bäddat din säng? Japp
Hur stort är ditt rum, på en skala från 1-10? Bor fortfarande i lägenhet och det är inte bara ett rum =P

TITTA I DIN BILDDAGBOK..
Hur många bilder har du laddat upp?
972
När skapade du din bilddagbok? 1 Juni 2004
Hur många bevakar din bilddagbok anonymt? vet inte
Vad heter den person som tittar mest på din bilddagbok? vet ja inte heller.


2007-07-17 19:21:45

RoadTrip 2007!

image1259

Jaha, man kanske skulle ta och uppdatera lite om den senaste veckan. Kom hem igår från en veckas semester i Lund! Vi åkte ner på onsdag vid 21.30 tiden och var inte framme föränn 4 halv 5 nästa morgon *phu* Många stopp på vägen eftersom dom hade vovva med. väl framme slängde vi oss i säng direkt. Gick upp vid ca 11-12 på torsdan, Promenerade runt i Lund och kikade i affärer, Emil köpte 2 halsband till mig som jag ville ha :) Friis & Company, skitfina halsband, sen gick vi och åt på restaurang med Emils mamma och Hennes man Bosse som vi var där och hälsade på. Svingod mat, jag och carina drack irish coffe efter maten. Sen på kvällen blev det att spela BUZZ och kort. På fredan tog vi båten över till danmark och inhandlade diverse alkoholhaltiga dryckerna, köpte 3 flak öl, en spritflaska, Fisherman shots, 2 st Dooleys + 12 glas till dooleysen, en TRE liters wiskeyflaska. Emil var mäkta stolt över sin wiskey bigsize =P haha, sen käka vi på restaurang och åkte båten tillbaka. På kvälen åt vi natchos och spela kort och hade det mysigt. På lördan, åt vi baguetter från SUBWAY!! fyfan vad jag har saknat dom baguetterna, åt dom typ varje natt när vi var i magaluf, finns inget som slär dom alltså! Jammiiiee!!* Sen gick vi till stadsparken senare på dagen och hade picknick och drack några öl, så kom Emils syster Anna med familj. På kvällen spelade vi Buzz och Sjöng Kareoke:) Sista dagen i Lund, då åkte vi över med tåg till Danmark, gick först till Bryggeriet och drack färsköl, var häftigt och se att dom bryggde ölen där. Sen gick vi till ett Tivoli, och eftersom jag är den enda som åker karuseller förutom barna så köpte Anna ett åkband till mig så jag fick åka med dom, haha jag klagade inte =P LOVE IT! Åkte en så jääkla grym bergodalbana, Demonen hette den, gick upponer och i värsta loopen och grejjer, trodde aldrig att frida och anton skulle våga åka med med det gjorde dom!! fatta vilka modiga barn, 8 + 11 år gamla, efter att vi hade åkt den första gången vill Frida åka den om och om igen, haha och jag var inte sen med att hänga på:D haha åkte den säkert 6-7 ggr! Emil, Anna och Urban satt mest och smutta på varsin öl dom=) Mådde gött! sen åkte vi hem vid 22.00 och fick grillat när vi kom hem till Carina och Bosse, gick och la os skapligt tidigt eftersom det bar av hemmåt dagen efter. Haft haft det hur mysigt och trevligt som helst! Mycket lyckad första vecka på semestern!

2007-07-11 10:43:22

Balens Drottning? =)

image1252Har ni sett vad fin Malin var på sin bal=) Vilka fina kort du tagit gumman!!

Jag kom nog inte i säng föränn halv 5 imorse jag, haha, kunde verkligen inte sova, men att fortsätta ta ett par öl var ju väldigt onödigt idag känner jag! Jäkligt seg idag. Ska försöka sova så mycket jag bara kan idag, eftersom att vi ska åka så sent och inte är framme föränn jättesent inatt.

Nu ska jag kolla på Grease 2!
2007-07-10 23:52:36

Diet? Nej inte fan under semestern!

image1251

Fick en kommentar i min blogg om jag inte banta, och NEJ, insåg att det finns så mkt annat man kan ägna sig åt under sin semester, inte roligt o sitta och smutta på en banandrink när alla andra sitter och äter marinerat grillat kött och sitter på uteserveringar och smuttar på en kall go öl i kvälls-solen. Nu ska vi även till Lund i en vecka till svärmor och hennes man, och hur kul är det att dra ut på restaurang och sitta och kolla på när dom andra äter god middag och sitter med ett glas vatten(!?) inte roligt för dom heller, så jag insåg att jag klarar inte av dieten just nu, måste få njuta fullt ut av min semester och alla dess roligheter samt frestelser, dieten kan jag faktiskt köra stenhårt efteråt och ändå nå min målvikt, har ändå ett år på mig tills nästa sommar (semester), så mitt mål får väll bli beach 2008 ;D antar att dom flesta förstår mig. Kul liksom om nån kompis kommer och frågar "ska vi inte ta och sätta oss på en uteservering ikväll och äta och dricka gott" eller "kan vi inte träffas över en fika" och då behöva säga "nej tyvärr jag går på diet. Det är ju ändå nu under semestern man bli så sugen på och göra allt, tänk bara räkfrossan på båtturen i Karlstad, missa den? nej tack.

Men jag lovar, jag ska satsa stenhårt efter semestern och under hösten/vintern, börja träna på sats efter den "rena kuren", då jag får börja äta lite, annars är det ju livsfarligt. Snälla om ni skriver komentarer i min blogg kan ni väll skriva vem ni är, kul o veta om det är nån man känner eller om ni själva har någon blogg. Känns lite smått kaxigt att bara skriva "Banta inte du?" typ som *Höga på ögonbynet*. Jajja nu vet ni iaf. Tycker förövrigt att det är svinkul med alla kommentarer. Inte illa ment till personen som skrev kommentaren, men känns ändå roligare om ni iaf skriver namn. Känns mer som det är värt att svara på frågan. Men här ser du iaf att jag bryr mig eftersom det blev ett såpass långt svar ;)

Har nyss varit hos Emils syster Malin och ätit världens godaste grillat. Efter det fick Jag och Malin Irish Coffé av Tord, Bacardi razz drink och öl. Väldigt gott. Åkte hem vid halv 11. Mamma och Pappa kom och hämtade oss och körde hem oss. *så snälla*

Imorgon bär det iväg till Lund. Åker dock på kvällen. Synd att vi missar Fotbollsfesten i Folkets Park. Kommer nog väldigt mycket folk och blir nog riktigt skoj. Linda.G min kompis ska ju jobba i baren hon. Hade vart kul att överraska henne jag och syrran =)

Sov Gott!!
2007-07-10 16:06:30

Mupp-Ela!Haha vilken mega-mupp jag är ibland =) Nu har vi nyss varit inne i stan och handlat Spiderman-sängkläder till Emils systerbarn André som fyller 3 år. Innan det så var vi upp till syrran en sväng, där var det livat, fullt hus me massa kompisar till syrran och deras barn. Tror alla bestämde sig på en och samma dag för att åka dit och hälsa på haha. Nu ska vi och grilla. Skriver mer ikvällinga!


2007-07-09 19:50:26

TröstGodis =)

image1200Idag tog jag bussen in till stan vid 20 över 1 och mötte upp Elin, åkte hem till henne så hon fick byta om och gå ut med Alfons, sen åkte vi in till stan igen. Jag inhandlade en massa saker till min älskling Emil. Som en liten uppmuntran, det är han värd. Köpte det där megastora kortet som ni ser på bilderna som innehöll en jättegullig dikt. Köpte dom prickiga presentboxarna på Lagerhaus, dom fyllde jag med lite fina presenter till honom. En BillaBongkeps som jag köpte på Concrete, ett par skitsnygga shorts från Jack & Jones, Kärlekspasta från Lagerhaus, 2 ansiktsmasker från Åhlens, En Kalender från Kollage, Tony Hawk spel från Game och Tröstgodis från Lagerhaus! =) Han blev jätteöverraskad och glad när jag kom hem med presenterna. Tror nog han förstår hur mycket han betyder för mig! Finns ingen underbarare!

image1212
2007-07-08 10:38:12

Regn & Rusk!

image1167

Ska det här förställa sommar? Är det inte nu ja ska skriva om vad jag har gjort under mina lediga dagar, legat på stranden och solat och badat, vart hos syrran och grillat, badat i poolen och hoppat studsmatta, I WISH! Det bara regnar och regnar ju heela tiden!! :( När ska sommaren och den varma solen komma tillbaka? Det är ju NU vi har semester! Vill att den där otroliga värmen ska komma tillbaka igen, så man kan åka ut med båten och hitta på massa skoj, bara vara ute och känna att man är ledig. På Onsdag så åker vi till Lund, till Emils mamma och hennes gubbe Bosse. En Road Trip som förra sommaren :) Nej nu ska jag ta och gå och göra iordning lite frukost åt mig och smölen.
2007-07-07 21:35:45

Quiz!

image1155

Gå in på dina bilder och ta fram första mappen vad visar första bilden?
Jag som sitter och håller i My (Pekka och Marlenes lilla bäbis)!

Gå in på msn, vem är den längst ner på din online kontaktlista?
Ylvisen

Gå in på BDB, vad visar den första bilden du la in?
Jag som står vid en bro (2004) (Min bilddagbok)!

Gå in på din musik, 'iTunes' vad är det senaste du spelat?
Har inte I-tunes

Gå in på goggle sök på den bokstav ditt namn börjar på, vad var de?
En militär som står med ett stort vapen.

Hur många är inloggade på msn när du skriver detta?
26

Hur många är utloggade?
139

Vad är det närmaste höger om din dator?
Datamusen

Och vad är närmaste vänster?
Spendrups öl ;D

Vad sitter du på när du skriver detta?
I soffan, skriver från min laptop

Hur många bilder på BDB har du just NU?
884 (Min Bilddagbok)!

Vem skrev du senast 'hej' till på msn?
Underbara Madde

Vad har du för bakrundsbild på din dator?
Ett hav med en fena som sticker upp ur vattnet.

Vad heter du på msn just NU?
Mikaela SEMESTER!

Vem och vad tycker du om den 20:de personen inne på msn?
Rindern (Jonas Rindestrand från Deje) Trevlig prick!

Vem tycker du mest om som är inne på msn just NU?
Finns massa ju :)

Hur många ikoner har du på ditt skrivbord?
3

Vem skulle du vilja ge dagens HJÄRTA till?
Emil för det förtjänar han *underbaraste*

Vilken dag är det när du skriver detta?
Lördag

Hur mycket är klockan när du skriver detta?
21.27
2007-07-07 20:02:38

Bira, Bira, Bira!Igår färgade jag håret och slingade det på mig själv! Färgningen gick ju smidigt, färgen blev fin och allt, sen stog jag i valet och kvalet om jag skulle våga göra slingor lr ej men jag kom till slut fram till at föra ett försök, så jag satte på mig hättan och började dra upp slingor ur alla miljarder hål. Fy fan va jobbigt det var, det var skitsvårt när man skulle dra ur som därbak på sig själv men efter många om och men så blev jag äntligen klar. Kleta i slingmedlet och sköljde sedan ur efter verkningstiden, trodde jag hade förstört allting när jag till min fasa såg att håret såg pissgult ut när jag sköljde ur. Fick panik så jag blåste håret torrt på en gång för o se hur det såg ut men slutresultatet blev faktiskt bra! Mäkta stolt över mig själv som fixade det aldeles själv!! skönt att få bort utväxten och ha lite nya fräscha slingor i. Igår kväll blev det iaf lite fest här hemma, Larre, Hunter, Henk, Lind och Jill kom hit, vi spelade BUZZ och ölspel. Sen gick vi till Megana och dansa lite o sen hem.
2007-07-06 07:51:41

Cykeltur!Igår fick jag nått ryck och gick iväg och lånade mammas cykel och cyklade till Deje fram och tillbaka (2 mil)! DUKTIGT Va? himla stolt över mig själv att jag orkade göra nåt sånt. Vägen dit var ganska jobbig för då cykla jag i motvind + spöregn men jag gav mig fan på att jag inte skulle ge upp för lite regn så jag cyklade på. Det va bara en skur men genomblöt blev jag. På vägen hem vart det bättre, fick tillochmed se lite sol, var tvungen att stanna flera gånger och beskåda alla vackra ställen på vägen. Himla fin cykelväg. Idag har jag träningsvärk haha. Rätt tränad den här tjejjen :P Tror jag ska göra en sån här rutt 2 ggr i veckan, bra träning iaf ju. Köpte hårfärg p ica när jag kom hem som jag ska göra på mig själv idag (Schwarzkopf, Vision colour effect, medium blonde champagne) ska bli intressant och se vad slutresultatet blir. Kanske tar e bild och lägger in i bloggen sen, se hur det går att färga hårt på mig själv haha, det är ju inte bara färg utan slingor också i samma förpackning det är väll mest det jag bävar för. men det ska nog gå bra :) Gick upp 20 över 7 idag, kunde inte sova längre när jag såg att solen sken in mellan persiennerna, ÄNTLIGEN en solig dag!
2007-07-05 15:19:59

Calm Down!

image1124

Okay! Nu har jag lugnat ner mig, men attans så sinnig jag vart! Nu har jag nyss städat hela lägenheten så blir väll Emil nöjd när han kommer hem från jobbet :)
NU ska jag kila till mamma och låna hennes cykel och ta mig en cykeltur!
2007-07-03 20:38:07

FIRAR!

image1094

Ja nu sitter jag och firar första dagen på min semester med en iskall Spendrups =) Avundsjuka? Hihi =P Min Jobbarkompis Nora skickade nyss en låt till mig som hon har skrivit själv och spelat in på datorn samtidigt som hon spelar gituarr till, asså den tjejjen är så sjukt duktig på att sjunga, Jag RÖS under hela låten, vilken otrolig sångröst och vilken bra text. Hon sjöng den förra veckan när vi var hemma hos en tant och hade aktiveringstid, så satte hon sig vid tantens piano och började spela (sjukt bra på det med) och sjöng sin egna låt, asså jag satt där med tårar i ögonen så fint det var!Där har ni Nora Eriksson, Min nya IDOL! Jag ska be om hennes första autograf ;) Övertygad om att det kommer gå bra för den tjejjen, försöker få henne att förstå hur bra hon är och borde skicka iväg sin demo till olika skivbolag! Dom kommer väll slåss om henne =)
2007-07-03 19:37:15

SEMESTER!

image1091

NU har jag äääntligen semester! Ni anar inte hur underbart det känns. Inte behöva gå eller ens tänka på jobb dom närmaste 4 veckorna! Loverly! haha en av mina tanter sa till mig idag "men kommer du inte hit nåt på 4 veckor"? nja jag vet inte, kanske att jag kikar förbi dig nån dag, "Ja men jag du kan väll komma och bada mig"? haha, kommer alltså från en tant som i stort sett inte har duschat på 3 månader. hon e för söt. Imorgon tänkte jag träna på nått sätt, springa, ta en långpromenad, cykla lr nåt, om det inte nu är spöregn ute. men nu jäklar får det här tråkiga höst vädret ta och vända så det blir sommarväder!! Det är ju JULI!
Pratade med alexandra nyss på msn och hon ska få sitt andra barn nu inom 2 månader=) 19 september närmare bestämt:) Hä är Alexandra med sin första son Casper och med sin nya stora mage :D

2007-07-01 16:42:11

Söndag!

image1075Nu har vi jämt nyss ätit mat som jag lagat iordning. Man tar en formfranska eller annan knaprig limpa och skär bort locket, sen gröper man ur limpan och slänger det bjuka brödet som är inuti. Stek sen köttfärs med taco kryddmix och champinjoner och paprika och vad ni nu vill ha med i röran. Blanda Philadelfiaost + cream freaiche och bred ut i botten på brödet, häll sedan över köttfärsblandningen och tärna brödlockat och sprid ut över limpan, häll sedan på massa ost och in i ugnen tills osten blivit gyllenbrun. Sviiingott!
Men nu är jag så mätt så jag håller på att storkna. orkade inte alls mycket. himla mäktigt.
Idag fick jag ett paraply på posten som jag vunnit på tradera :) Så här fint var det:Dom här filmerna kommer snart på posten också som jag vunnit:Roligt med tradera =D Nu ska jag ut och kika lite mer, det är många filmer vi vill ha ;)